Kobe Ilsen en Danira Boukhriss in ‘Over Eten’.

Gisteren hebben we in ‘Over Eten’ geleerd dat er 8.5 klontjes suiker zitten in een smoothie. Logisch want fruit bevat nu eenmaal veel suikers en er gaan wel tot 20 stukken fruit in een smoothie (sic). Toch is er een groot verschil tussen sappen onderling. Naar analogie met een studie van Weill Cornell Medical College bestaan er sappen waarvan de aanwezige suikers minder goed worden opgenomen door ons darmstelsel. We vermoeden dat er een gelijkaardig effect speelt in ons hoogtechnologisch perensapje (n=3) en daarom durven we volgende hypothese naar voren te schuiven: “De vezelmatrix in ons perensap is zo geconcentreerd dat de adsorptie van suikers grotendeels verhinderd wordt”. Een boude stelling die grondig moet worden onderzocht en gefalsifieerd aan de hand van een wetenschappelijke studie – en daarom starten we 16 mei 2016 met een crowdfunding campagne! Our Lives – Our Food!