Revolutionair

Aan de hand van het Toffe Peren project tonen we aan dat het mogelijk is om gezond sap te produceren, dat zowel door  onze kinderen als door diabeten mag gedronken worden.  Toffe Peren vormt de basis voor onze visie op lange termijn die bestaat uit:

Producten op de markt brengen die gezond én lekker zijn.

Het ontwikkelen van innovatieve en hoogtechnologische fabricaten waarbij wetenschap en natuur worden samengebracht.  We zullen bewijzen dat vooruitgang en ecologie hand in hand kunnen gaan.

Het maken van authentieke en duurzame producten, waarbij geen compromissen gesloten worden  met chemicaliën en additieven.

Real Juice CAN be healthy

Er is nooit onderzocht geweest wat de invloed van perenvezels is op de suikerspiegel (post priandaal glucose niveau). De meeste studies beperken zich echter tot de invloed van koolhydraten. Er werd wel reeds een onderzoek uitgevoerd met tarwevezels. Bij toeval ondervonden we dat hetzelfde effect optreedt bij ons perensap.

Set-up
We hebben de ambitie om een studie op te zetten met 20 diabetici type I om na te gaan of onze eerste bevindingen stand houden in klinische omgeving.  Diabetici type I kunnen namelijk geen suiker verwerken. Na het drinken van ons perensap volgen we nauwkeurig het verloop van de glucose in hun bloed. Aan de hand van deze studie gaan we te weten komen of de suikers in ons perensap verminderd worden opgenomen vanwege de hoge vezelconcentratie. We vergelijken de evolutie van het suikerniveau met een commercieel vruchtensap met dezelfde glucose samenstelling. Vervolgens zal de interactie tussen de voedselsamenstelling van dit perensap en de maagdarm kanalen beschreven worden.

Bij een succesvolle uitkomst wordt het tijd om de regelgeving omtrent deze materie beter te begrijpen. Er is momenteel nog geen wettelijk kader dat kijkt naar de werkelijke hoeveelheid opgenomen suikers. Bij de bepaling van de voedingssamenstelling wordt voorlopig enkel gekeken naar de hoeveelheid aanwezige suikers en dit is natuurlijk hoog zoals met alle beschikbare vruchtensappen.

Klinische vaststelling na het drinken van dit sap

Bloedsuikerspiegel gemeten via de vingerprik en glucosemeter na het drinken van 330ml sap (n=3)

Save

Save

Save

Save

Save

Real Juice CAN be innovative

Peren oxideren heel makkelijk waardoor de productie veel moeilijker is dan bij klassieke vruchtensappen. Ook weigeren we om additieven toe te voegen om dit perensap niet te laten verbruinen. Dankzij ons verregaand onderzoek en unieke productiemethode zijn we er in geslaagd om een sap te maken zonder compromissen. Enerzijds zijn we er in geslaagd om dit laboratorium sap betaalbaar te maken en anderzijds is dit ook nog eens heel gezond. Dit is 100% perensap met een bijzonder lekker smaak.