Toffe Peren

De twee toffe peren achter dit initiatief zijn Dirk Valkenborg en Sebastian Contreras, elk hebben ze een gezin met drie schatten van kinderen. Dirk is doctor in de wetenschappen en een begeesterd onderzoeker – Sebastian is handelswetenschapper en ondernemer. Als ouder delen ze dezelfde vreugden en bekommernissen:

Ongeveer een jaar geleden zijn we tot twee vaststellingen gekomen:

  1. De drankjes die onze kinderen op school krijgen gaan door het leven  als vruchtensap, maar bevatten nauwelijks ‘echt’ fruit. Zoals zovele ouders willen we enkel het beste voor onze kroost en daarom willen we hen terug laten genieten van de natuur door een sap te ontwikkelen dat equivalent is aan het eten van een echt stuk fruit.
  2. België en Nederland staan bekend als belangrijke fruit-producerende regio’s. Vanwege verschillende oorzaken is er een gigantische overschot van vers fruit beschikbaar dat vaak wordt verspild.

Door voorgaande puntjes met elkaar te verbinden, kwamen we op het idee om deze verkwisting een halt toe te roepen door de overschotten te verwerken in een aantrekkelijk sapje dat lekker vers is, lang houdbaar is en geen voedingsadditieven bevat.

Dit resulteerde ondertussen in:

5.268

Verwerkte Toffe Peren

152

Toffe Peren met Toffe Peren sap

20.542

Kilo peren gered van de afvalberg

Toffe Peren in de media


Save

Save

Save

De resultaten van de Toffe Peren smaaktest (n=62).

Wat vindt u van de smaak?

Goed/Zeer goed

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

96%

Zou u het product aanbevelen aan vrienden of familie?

Waarschijnlijk/Erg waarschijnlijk

Save

Save

Save

Save

Save

Save

92%

Zou u het aan uw kinderen meegeven naar school?

Waarschijnlijk/Erg waarschijnlijk

Save

Save

Save

Save

87%

Ben jij een toffe peer?